Reisverhaal «Puerto la Cruz»

Zuid Amerika 1 | Venezuela | 0 Reacties 29 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Puerto la Cruz is een havenstad aan de Caraïbische zee, met 215.000 inwoners. De stad wordt druk bezocht door Venezuelaanse weekend-toeristen. De strandpromenade en aangrenzende straten zijn een overrompeling van winkeltjes, eet- en drankenkraampjes. Vooral 's avonds is het er zeer druk. 
Deze stad wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis naar het bekende 'Isla de Margarita', ook mooie stranden in de omgeving worden van hieruit bezocht.

Vanuit Caripe vertrekken we naar het stadje Cumana. De buschauffeur verwittigt ons dat het een gevaarlijke stad is om te verblijven. We beslissen dan ook om verder door te reizen naar Santa Fe, bekend om zijn mooie strand. 
Maar eerst bezoeken we het fort van Cumana 'El Castillo'. Een mooi gerestaureerd fort op een heuvel, dat zicht over stad en omgeving biedt. Niet echt zeer interessant. 
De stad zelf ligt aan de brede rivier 'Río Manzanerés', behalve enkele oude koloniale kerken en het fort is er niet echt veel te zien. 

We nemen een Por Puesto (soort collectieve taxi) naar Santa Fe, dit valt goedkoper uit dan een busticket, omdat we in de kleine bussen ook een plaats voor onze bagage moeten betalen (geen bagageruimte beschikbaar). 
De taxirit is een avontuur op zich. Voor het eerst zitten we in een van de grote oude Amerikaanse brandstofvretende auto's. Het rijdt er hier vol van. Met onze tot op de draad versleten 30-jarige Chevrolet zwalpen we over de kronkelende kustweg. Of deze slee nog veilig rijdt ... is een andere vraag. Toch is hij te koop ... en nog wel voor 5.000 EUR. 

Santa Fe is een vissersdorpje, bekend om zijn goedkope strand-accomodatie. Het kleine dorpje ligt er vies en vuil bij, er hangt een doordringende geur van rottende vis. Dit is niet onze gedroomde strandlocatie. Weerom beslissen we verder door te reizen. 

We nemen de bus naar Puerto la Cruz. Daar aangekomen gaan we onmiddellijk naar de strandpromenade, waar we op zoek gaan naar een geschikt hotel. Al vlug blijkt dit niet zo'n eenvoudige opdracht te zijn. Alle hotels zijn volzet. We vinden uiteindelijk een kamer die veel te duur is, maar we hebben geen alternatief. Het is te laat om nu nog verder door te reizen. De kamer is klein, verouderd en slecht onderhouden. Na een douche is de hele kamer vochtig, de condens loopt van de muren en de vloer is nat. 

In de buurt van Puerto la Cruz kunnen mooie stranden bezocht worden. De stad is druk en niet echt proper. Niet de 'place to be' voor ons.  

Ernaartoe :
minibus Caripe - Cumana, 30 VEB pp., 3 1/4 uren onderweg, vertrekt om 06.00 u dagelijks
taxi Cumana Fort - por puesto vertrekplaats, 15 VEB
por puesto Cumana - Santa Fe, 25 VEB, 15 min. onderweg
bus Santa Fe - Puerto la Cruz, 4 VEB pp.+ 4 VEB voor de bagage die een plaats inneemt, 45 min. onderweg

Hotel :
Hotel Cristal Park, 205 VEB per nacht voor een 2 persoonskamer met privé sanitair (warm water), TV, uiteenhangende airco, zeer vochtige kamer (na het nemen van een douche is alles nat, 's ochtends zijn onze kleren vochtig), tel. (58) 0281 267 07 44, calle Liberdad c/c Buenos Aires

Hotel Europa, 95 VEB per nacht voor een kleine sombere 2 persoonskamer, met privé sanitair (koud water), douche hangt boven het toilet, tel. (58) 0281 268 81 57, plaza Bolívar - calle Sucre

Excursie : 
Cumana - El Castillo :
vrije bijdrage voor de vrijwillige gids

Tip : bij aankomst tijdens het weekend in Puerto la Cruz is het best op voorhand een hotelkamer te reserveren

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto la Cruz (2)»

Cumana (2)

29 Augustus 2008 | Zuid Amerika 1 | Venezuela | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • fort 'El Castillo'
  • fort 'El Castillo'

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking