Reisverhaal «Op weg naar Argentinië »

Uruguay | 0 Reacties 19 April 2023 - Laatste Aanpassing 18 December 2023

21 – 24 april 2023    

Soca – Canelones – Juan Soler    

Terugweg naar Argentinië    
Na een pauze keren we terug naar het mooie Argentinië, om langzaamaan zuidelijk te reizen. We pikken onze Manga op in Uruguay en vertrekken op vrijdagnamiddag uit Soca en willen maandag de grens over, dus delen we het traject op in 3 rustige dagen en overnachten we langs de route. Onderweg hebben we niets meer te bezoeken.

De weg hiernaartoe loopt door landbouwgebied en is niet bijzonder. Het is herfst, regelmatig wordt de omgeving opgevrolijkt door felgele boomblaadjes.

Onze laatste namiddag en nacht in Uruguay brengen we door in het rustige, uitgestrekte park aan de oever van de Rio Negro, te Mercedes. Van hier is het niet meer ver naar de grens.

We hebben mooi de tijd om de onze grensdocumenten voor te bereiden. Stilaan vallen de extra formaliteiten weg, die werden gevraagd uit voorzorg in verband met de Covid19 pandemie. Dat is alvast een opluchting.

OVERNACHTINGEN:
CANELLONES – PARKING BENZINESTATION
Coördinaten: -34.512957, -56.246719
Gelegen op 12 meter hoogte
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Zandparking met banken en tafels, aan een vijver met grote rode vissen.
Zeer rustig, al ligt dit benzinestation naast een doorgaande weg.
Toiletten, winkel. Douches tegen betaling.
Minpunten: /

JUAN SOLER – STRAATKANT
Coördinaten: -34.325005, -56.800690
Gelegen op 96 meter hoogte
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 2/5
COMMENTAAR:
Aan een grassig parallelstraatje, vlakbij een politiestation.
Langs vrij rustige doorgaande weg, tegenover een klein dorp.
Minpunten: Zichtbaar. Geluid van de doorgaande weg.

MERCEDES – PARK
Coördinaten: -33.244497, -58.052428
Gelegen op 13 meter hoogte
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Uitgestrekt groen park, aan de oever van de Rio Negro. Lokale mensen komen hier de dag doorbrengen op het gras of om te vissen in de rivier. Hier en daar stoelen en tafels.
Rustig.
Minpunten: Zichtbaar.

GEREDEN TRAJECT:
Soca – San Jacinto – Canelones, 80 km
Ruta 80 – Ruta 8 – Ruta 11: Doorgaande wegen, met 1 rijvak per rijrichting, in goede staat. Door landbouwgebied, langs dorpjes en enkele kleine steden. Rustig.
TOL: Ruta 8, Peaje Soca: 122,5 UYU (met onze chip is het gemakkelijk, we rijden langzaam dichterbij, de slagboom opent en op een schermpje wordt het resterende saldo getoond).

Canelones – Santa Lucía – San José – Juan Soler, 66 km
Ruta 11 – Ruta 81 – Ruta 11: Doorgaande wegen, met 1 rijvak per rijrichting, in goede staat. Door landbouwgebied en dorpjes. Rustig.
TOL: Ruta 11, Peaje Santa Lucía: 122,5 UYU (met onze chip is het gemakkelijk, we rijden langzaam dichterbij, de slagboom opent en op een schermpje wordt het resterende saldo getoond).

Juan Soler – Ismael Cortinas – Cordoba – Mercedes, 185 km
Ruta 11 – Ruta 23 – Ruta 12 – Ruta 2: Doorgaande wegen, met 1 rijvak per rijrichting, in goede staat. Door landbouwgebied en dorpjes. Rustig.
Straten in Mercedes: Doctor Luis Alberto de Herrera – Rambla Francisco Mario Ubillos: brede straten, in het park een gravelbaantje.

Mercedes – Fray Bentos – grens Uruguay-Argentinië, 33 km
Straten in Mercedes: Rambla Francisco Mario Ubillos – Doctor Luis Alberto de Herrera: in het park een gravelbaantje, daarna brede straten.
Ruta 2: Doorgaande weg met 1 rijvak per rijrichting, in goede staat. Door landbouwgebied. Rustig.

TOL: Ruta 2: 122,5 UYU (met onze chip is het gemakkelijk, we rijden langzaam dichterbij, de slagboom opent en op een schermpje wordt het resterende saldo getoond).

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking