Reisverhaal «Barcelona»

Europa | Spanje | 0 Reacties 09 Juni 2009 - Laatste Aanpassing 02 Mei 2011

Barcelona is gelegen langs de Spaanse Middellandse Zee. De levendige stad heeft ontzettend veel te bieden. Bij gebrek aan voorbereiding weten we niet waar begonnen, we gebruiken daarom de toeristenbus (open dubbeldekker-bus) om Barcelona te verkennen.

Dit is een handig systeem waarbij je in de gewenste taal (d.m.v. oortjes) informatie krijgt over de bezienswaardigheden langs de route. Aan elke interessante plaats kan je de tijd nemen om uit te stappen en een bezoek te brengen zolang je wenst. Een volgende bus neemt je weer verder mee. 
 
Hier volgen enkele van onze favoriete topics :
 
Vele gebouwen in Gaudi-stijl kleuren de stad.
 
De Sagrada família-kerk, de droom van Gaudi, die nog steeds niet voltooid is. Bij zijn overlijden in 1926 was er slechts 1 toren, momenteel zijn er een 8-tal torens afgewerkt. Het voltooide bouwwerk zal 16 torens tellen. 
Een bezoek aan de kerk in opbouw toont hoe men volop verder werkt aan Gaudi’s indrukwekkende droom. Met een lift wordt men in het topje van één van de spitse torens gebracht, tijdens de afdaling via wenteltrappen krijgt men van nabij een gedetailleerd zicht op de immense constructie met zijn vele facetten. Onbeschrijflijk mooi en zeer boeiend !
 
Park Guëll werkt genoemd naar Gaudi’s leermeester en toont het werk van Gaudi in de natuur, waarop het eigenlijk geïnspireerd is. Hier vindt men het woonhuis van de meester. Het was initieel de bedoeling hier in een groot parkstijl ‘Engelse tuinen’ een woongebied te maken, slechts 1 huis werd voltooid.
 
Het Olympische stadion van 1992 bevindt zich midden in het groen. Hier werden in moderne architectuur enkele bouwwerken opgetrokken, die herinneringen oproepen aan de oude Griekse stijl (amphy-theater, zuilen, ...). Het is een boeiende omgeving, die ook een botanische tuin en het museum van Joan Miro omvat. 
 
In de populaire havenbuurt ‘Porto Vell’ vindt men de gebouwen van het ‘world trade center’, de Olympische haven en het Olympisch dorp.
 
Om de sfeer van de stad te proeven, maken we een wandeling in de oude buurt van de kathedraal, met zijn antiekmarkt en de vele straatmuzikanten. 
 
We kuieren over de brede drukke ‘La Rambla’ straat met volop straatanimatie, die van het centrum (Plaça Catalunya) naar de haven afdaalt. 
 
Het aantal talen dat we hoorden spreken in deze zeer toeristische stad hebben we maar niet geteld.  
 
We logeren in het naburige stadje Mataró, vanwaaruit we in een oogwenk met de trein in het centrum van Barcelona (Plaça Catalunya) terechtkomen.
 
ernaartoe en terug :
Mataró camping – Mataró station, shuttlebus aangeboden door de camping
Mataró – Barcelona, trein, 5,60 euro pp. heen en terug
 
Camping :
camping Barcelona ***, 28 euro (laagseizoen, prijzen schommelen tussen 21,40 en 45,80 euro afhankelijk van de periode) per nacht voor 2 personen met tent en auto, mooie schaduwrijke terreintjes met zicht op zee, veel proper sanitair, groot zwembad, winkeltje, restaurant en bar, verlichte picknick-plaats onder een luifel, diepvrieskist ter beschikking, privé-strand met bar en restaurant, gratis shuttle-vervoer naar station en strand, minpunt aan deze camping zijn de vruchten die van de bomen vallen en aan alles blijven kleven (misschien seizoensgebonden), Ctra. NII km 650, Mataró (tussen Mataró en Andréu de Llavaneres), tel. 0034/93.79.04.720, [email protected], www.campingbarcelona.com
 
Excursies :
Barcelona Bus Turistic, 21 euro pp. per dag, 27 euro pp. voor 2 dagen, 2 dagen is een minimum om het volledige traject te kunnen doen met een aantal stops
 
Sagrada família, 11 euro pp. inkom (1 euro korting door Barcelona Bus Turistic), 2,5 euro pp. voor de lift naar de top van één van de torens (dit is een must !)

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Barcelona»

Barcelona (44)

09 Juni 2009 | Europa | Spanje | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • Sagrada Familia, plafond van de middenbeuk
  • het olympische dorp
  • zicht op de stad
  • Park Guëll, met werken van Gaudi
  • Sagrada Familia, de hoofdingang

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking