Reisverhaal «Missie Jesús de Tavarangue »

Zuid Amerika 3 | Paraguay | 0 Reacties 04 Juni 2022 - Laatste Aanpassing 18 Juni 2022

4 juni 2022     

Traject: Trinidad del Paraná – Jesús de Tavarangue     

Jesús de Tavarangue     
Een van de grootste missiekerken, 70 meter lang en 24 meter breed, bevindt zich in Jesús de Tavarangue. Hierin herkent men een replica van het ‘Heiligdom van Loyola’ in Spanje, met zijn 3 indrukwekkende ingangsdeuren aan de voorkant. Deze missie werd oorspronkelijk gebouwd in 1685, maar verplaatst naar de huidige locatie 1760 en is daarmee de laatste missie die in deze regio door de Jesuïeten werd opgericht. Net als Trinidad del Paraná, werk ook Jesús de Tavarangue verlaten in 1767, toen was de infrastructuur hier nog niet volledig voltooid.

De ochtend nadat we de missie Trinidad del Paraná bezochten, rijden we naar Jesús de Tavarangue, om ook daar de missie met bijhorend museum te gaan verkennen. Bij aankomst worden we al onmiddellijk door de bewaker toegewuifd, hij toont ons waar we op de kleine parking mogen parkeren. Aan de ingang vertelt men ons dat hier ’s avonds ook een lichtshow plaatsvindt, in de vorm van een 3D projectie. Wanneer we dit wensen, mogen we nadien hier op de parking blijven overnachten. Dat klinkt goed.

Ook deze missie is indrukwekkend, maar wat minder goed bewaard dan de vorige. Behalve deze van de kerk staan niet veel muren nog hoog overeind. Toch genieten we ook van dit bezoek en zijn we opnieuw onder de indruk van wat die Jesuïeten hebben verwezenlijkt.

Bij het verlaten van deze site, informeren we ons naar de derde site die met hetzelfde ticket kan worden bezocht. San Cosme & San Damián is wat verder af gelegen en ligt niet langs het vervolg van onze reisroute. De gebouwen van deze missie zouden niet zo bijzonder zijn en teveel gerenoveerd, maar er bevindt zich een klein planetarium dat we ’s avonds kunnen bezoeken. Dit klinkt leuk, op voorwaarde dat het een heldere avond wordt. Morgen is de laatste geldigheidsdag van onze tickets, we zullen eerst het weer afwachten.

3D projectie
Ditmaal zijn we niet alleen voor de avondshow, het is dan ook zaterdag. Samen met 3 in oude kledij uitgedoste gidsen, wandelen we naar de kerkruïne. Ze lichten het pad bij met olielampen. Onderweg vertellen ze over de geschiedenis van deze site.

De lichtshow bestaat uit een 3D projectie op de achterwand van de kerk. Men projecteert beelden over hoe zo’n wand er in volle glorie kan uitzien, met muurschilderingen en ornamenten, naar model van het ‘Heiligdom van Loyola’ in Spanje. Daarna volgen beelden over de geschiedenis van deze missie en zijn de bewoners. Men heeft deze projectie op een boeiende manier samengesteld.

Toch zijn we vandaag niet zo onder de indruk als gisteren. We zijn niet alleen, de bewolking belemmert alle zicht op de sterren, …

OVERNACHTINGEN:
JESÚS DE TAVARANGUE – PARKING MISSIECoördinaten: -27.053885, -55.752117
Gelegen op 214 meter hoogte.
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Kleine parking van de site van de missie.
Toiletten en water aan het informatiekantoor.
Minpunten: ’s Nachts passage van auto’s met luid klinkende muziek, misschien omdat het zaterdag is.

GEREDEN TRAJECT:
Trinidad del Paraná – Jesús de Tavarangue, 12 km
Trinidad: straten geplaveid met ruwe kasseistenen.
PY06: Goede asfaltweg.
D048: smalle vrij schuine heuvelachtige weg tussen de velden.

EXCURSIES:
JESÚS DE TAVARANGUE – MISSIE

Mooie site met ruïnes van de oude missie. Anders dan Trinidad del Paraná, ook boeiend om zien.
’s Avonds 3D projectie op de achterwand van de kerk, met veel informatie, interessant.
SCORE: 5/5
INKOM: 25.000 PYG pp.
Dit ticket is geldig voor een bezoek aan 3 missieposten, Trinidad del Paraná + lichtshow ‘s avonds, Jesús de Tavarangue + 3D projectie ‘s avonds, San Cosme y San Damián + planetarium ‘s avonds.
PARKING:
Kleine parking aan de missie.
Coördinaten: -27.053885, -55.752117.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Trinidad (1)»

Missie Jesús de Tavarangue (20)

04 Juni 2022 | Zuid Amerika 3 | Paraguay | Laatste Aanpassing 18 Juni 2022

  • Missie Jesús de Tavarangue
  • Missie Jesús de Tavarangue
  • Missie Jesús de Tavarangue, 2 bomen met elkaar ver
  • Missie Jesús de Tavarangue
  • Missie Jesús de Tavarangue

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking