Reisverhaal «Encarnación »

Zuid Amerika 3 | Paraguay | 0 Reacties 05 Juni 2022 - Laatste Aanpassing 18 Juni 2022

5 – 10 juni 2022 

Traject: Trinidad del Paraná – Encarnación – Trinidad del Paraná     

Trinidad del Paraná     
Na ons bezoek aan de 2de missie, Jesús de Tavarangue, beslissen we niet naar de 3de missie, San Cosmo y San Damián te rijden, het belooft geen heldere nacht te worden. We keren terug naar de parking van Trinidad del Paraná, waar we nog enkele dagen willen doorbrengen in alle rust, terwijl we wachten op beter weer. Het regent en onweert weerom …

Onze Belgische buur Vincent neemt Marc mee naar een boerderijtje waar men verse, pure honing verkoopt, product van hun eigen bijen. Marc wil ook nog wat pompelmoesen kopen uit hun boomgaard, maar daarvoor mag hij niet betalen. Citrusvruchten groeien hier in de regio met overdaad. Een leuke kennismaking, waarbij we prompt worden uitgenodigd voor de lunch, 2 dagen later.

Met een grote pot honing en 2 enorme zware zakken fruit geladen, keert Marc terug naar Manga, pompelmoezen, mandarijnen, pomelo’s. De grootste pomelo weegt 2,4 kg …

Encarnación
Niet zo ver van Trinidad del Paraná ligt grensstad Encarnación, één van de grotere steden in Paraguay. Het is een droge dag, het weerbericht voorspelt zon, dat klinkt goed voor een uitstap.

In deze stad zien we hoge flatgebouwen, dat is de eerste keer sinds we in dit land zijn. Hoofdstad Asuncion met zijn 2 miljoen inwoners zal er wellicht ook wel hebben, maar die lieten we links liggen.

Eerst stoppen we bij 2 trappenstraatjes die met mozaïek zijn afgewerkt. Mooi om zien, hoe de bewoners hier hun buurt kunstig hebben verfraaid.

We kopen een voorraadje fruit en groenten in een buurtwinkeltje, waar we vriendelijk worden bediend.

Daarna rijden we naar de brede grensrivier, om aan de overkant Posadas te zien, de grensstad aan Argentijnse kant met eveneens hoge appartementsgebouwen die een ware skyline vormen. We parkeren aan het ‘artificiele’ gele zandstrand en maken een ‘strandwandeling’. Dit strandje is mooi aangelegd op de rivieroever, met palmbomen en een heuse strandbar … nu gesloten, het is winter en een weekdag. Zo zouden er meerdere stranden zijn langs de Rio Paramá. Paraguay grenst nergens aan zee, wellicht wil men hiermee toch ook een strand met bijhorende sfeer en vakantiegevoel scheppen.

Op visite bij Mercedes en Norberto
Mooi op tijd voor de lunch komen we aan bij Mercedes en Norberto. We worden vriendelijk ontvangen, onder een grote luifel. Dit is hoe men in Paraguay leeft, vooral buiten. Echt koud is het tijdens de dag nooit. Nu is het winter, met een fleece hebben we het voldoende warm. ’s Zomers bereikt men temperaturen van 45°C en meer.

Terwijl we wachten op het eten, vertellen we elkaar wie we zijn en over het leven in onze respectievelijke landen. Eigenlijk is Norberto een slachter/slager, Mercedes werkte bij de overheid en is al sinds haar 50 jaar met pensioen, na 20 jaar dienst. In de privé sector werkt men hier tot 60 jaar. Norberto wordt binnenkort 58 jaar en heeft dus nog 2 jaartjes voor de boeg. Het boerderijtje is meer een hobby en voorziet hen en hun familie van verse groenten, fruit, melk, kaas, eieren, honing, …

De lunch bestaat vooral uit meerdere typisch Paraguaanse gerechten, die samen op tafel komen.
Een traditionele soep, wat eigenlijk meer een soort cake is, bereid van wit maïsmeel vermengd met ui, kaas en kruiden. Dit smaakt lekker, maar ‘soep’ herkennen wij hierin niet.
Een heerlijke ovenschotel met aardappelen, kip, kaas, room en kruiden.
Als groenten komt er een schaal op tafel met gedroogde, gerookte bonen, in een sausje, versierd met schijfjes ei en tomaat.
Maniok.
Norberto krijgt zijn favoriete maal op tafel, we worden uitgenodigd om ook hiervan te proeven … maar bedanken. Het is kippensoep, waarin de kippenpoten drijven. De bedoeling is om deze poten ook op te eten … Mercedes begrijpt ons goed, ook zij eet dit nooit.

Na de maaltijd blijven we nog een poosje gezellig verder babbelen.
Maar van de appeltaart die Marc bakte als dessert … krijgen we niets te zien. Wellicht is het niet de gewoonte hier om een lunch met iets zoets af te sluiten.

Al bij al genieten we volop van deze leuke ervaring, waarbij we de cultuur van het land beter leren kennen.

OVERNACHTINGEN:
TRINIDAD DEL PARANÁ – PARKING MISSIECoördinaten: -27.129574, -55.701933
Gelegen op 155 meter hoogte.
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime rustige parking van de site van de missie, omringd door groen. Vriendelijke dorpsbewoners.
Wifi, toiletten en water aan het informatiekantoor. Indien nodig, kan elektriciteit worden bekomen bij het hotel langs het plein, tegen betaling.
Minpunten: /

GEREDEN TRAJECT:
Trinidad del Paraná – Encarnación – Trinidad del Paraná, 12 km
Trinidad: straten geplaveid met ruwe kasseistenen.
PY06: Goede asfaltweg.
Encarnación: straten omzoomd met bomen en soms laaghangende takken. Avenida Costanera is een mooie weg zonder hinderlijke bomen, langs de rivier.
PY06: Goede asfaltweg.
Trinidad: straten geplaveid met ruwe kasseistenen.
TOL: PY06, Trinidad: 5.000 PYG heenweg, 5.000 PYG terugweg.

EXCURSIES:
ENCARNACIÓN – GRENSSTAD

Grotere stad.
Mozaïek trappenstraatjes: mooi om wandelen tussen de mozaïekbeelden die de bewoners in deze 2 korte straatjes hebben aangebracht op de trappen en de zijmuren.
Coördinaten Paseo de los Enamorados: -27.315025, -55.867385
Coördinaten Escalinata San Pedro: -27.314829, -55.866612
Strand aan de Rio Paramá: artificieel geel zandstrand, waar men vakantiesfeer wil scheppen. Uitzicht op Argentinië aan de overkant van de rivier. Er zijn zo meerdere strandjes in deze stad.
SCORE: 3/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Coördinaten strandparking, langs Avenida Costanera Mbói Káe: -27.321056, -55.886074
Parking mozaïekstraatjes: langs Avenida Costanera San Pedro in de buurt van de straatjes.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Trinidad (2)»

Encarnación (33)

05 Juni 2022 | Zuid Amerika 3 | Paraguay | Laatste Aanpassing 18 Juni 2022

  • Encarnación, oude Plymouth
  • Encarnación, mozaïek trappenstraatjes
  • Encarnación, skyline Posadas in Argentinië, vanop
  • Trinidad del Paraná, pomelo van 2,4 kg, gekregen v
  • Encarnación, mozaïek trappenstraatjes

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking