Reisverhaal «Isla Bastimentos»

Midden Amerika | Panama | 0 Reacties 15 Juni 2007 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Bastimentos is een klein rustig dorpje op 10 minuten varen van Bocas del Toro. De meeste eilandbewoners zijn eveneens afkomstig uit de Caraïben. Er zijn enkel smalle (betonnen) paadjes tussen de huizen aangelegd, het is een autoloos eiland. Alles blijft er kleinschalig, geen grote luxehotels en -restaurants. Het eiland straalt rust uit, het dorpsleven gaat er zijn gangetje, er klinkt vaak Latijns- Amerikaanse muziek. 

We verblijven in een guesthouse, waarvan de kamers zijn ondergebracht in houten hutjes op palen, verspreid in de dichte tropische tuin op een heuvel. We installeren ons in het hoogste hutje op de bovenste verdieping. Met zijn terrasjes aan 2 kanten lijkt deze kamer wel een uitkijktoren. We genieten er volop van het uitzicht over het eiland, de zee en de eilanden rondom ons. Vanop het balkon zien we felgekleurde vogels, van kolibri tot roofvogels. Na een zware regenbui krijgen we het bezoek van een felgeel minikikkertje met zwarte stippen. Kleine hagedisjes spelen in en rond de hut. 

We wandelen naar de overkant van het eiland, door tropisch woud, naar witte stranden, waar enkelen surfen op de hoge golven.  

Ernaartoe : Bocas del Toro - Isla Bastimentos, watertaxi, 2 USD
Hotel : Beverly's Hill guesthouse, 30 USD per nacht (normaal 33 USD per nacht, korting voor meerdere dagen), koelkast in de kamer is handig, aanrader
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Isla Bastimentos»

Isla Bastimentos (2)

15 Juni 2007 | Midden Amerika | Panama | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • zicht vanuit onze 'uitkijk'kamer
  • rode gifkikker, +/- 3 cm klein

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking