Reisverhaal «Masaya»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 04 Augustus 2007 - Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

Masaya is een arme stad met 10.000 inwoners, waar de meeste mensen leven van handwerken, voornamelijk hangmatten en lederwaren. Deze worden verkocht op de locale marktjes, waarvan de Mercado Viejo de meest toeristische is.

Vanuit Granada bezoeken we Masaya. We lopen over de kleurrijke Mercado Viejo, binnen de oude omwalling met torentjes.

We wandelen naar de laguna Masaya, vanwaar we de actieve  Masaya vulkaan kunnen bewonderen. Onderweg lopen we langs de vele huizen waarvoor de bewoners hun hangmatten zitten te maken.

Om 16.00 u vertrekken we voor een begeleid avondbezoek aan de vulkaan Masaya. Eerst gaan we de hoofdkrater bekijken, die rommelt van de activiteit, zwaveldampen komen voortdurend uit de grote opening op de bodem van de krater. Vanop een heuveltje hebben we zicht op de 3 meest recente kraters, allen in mooie kleuren lavasteen. Een oudere krater is binnenin volledig begroeid met een grote varieteit aan planten en bomen, vanop de rand hiervan bewonderen we het uitzicht tot het Managua meer en het Nicaragua meer, maar ook de zonsondergang boven de actieve krater. In het donker, met een helm op ons hoofd en gewapend met een zaklamp, betreden we de lavagrotten in de rand van de vulkaan, waar ontelbare vleermuizen leven. Hierin gaan we meer dan 100 meter ver. Een beetje griezelig wanneer we op het einde stilstaan in het donker en de vleermuizen om ons heen horen en voelen fladderen. Voor we terugkeren naar Granada, werpen we nog vlug een blik in de hoofdkrater, waar we in het donker de rode gloed van de activiteit kunnen zien. Spijtig dat het nu stortregent, we kunnen hier niet langer blijven staan.   

Op donderdagavond bezoeken we de wekelijkse traditionele dansavond, binnen de muren van de oude markt (Mercado Viejo). Stipt om 20.00 u beginnen een 6-tal Indiaanse schoonheden met hun dansen. Daarna treden de meisjes en jongens van een grote dansgroep op. Zij brengen een avondvullend programma met tal van verschillene traditionele dansen in aangepaste kledij, in koloniale sfeer, in landelijke stijl, hofmakerij door de jongens, ... , als apotheose brengen ze de traditionele dans van de strijd om Nicaragua tussen de verschillende volksgroepen en de Spanjaarden (grote variatie in kledij, met maskers om de 'witte' Spanjaarden en de 'zwarte' locale bevolking uit te beelden, paardenhoofden, ....), een wild podiumvullend spectakel. Vanaf 22.00 u brengt een locaal bandje salsamuziek waarop het publiek kan meedansen.  
 
Ernaartoe :
bus Granada - Masaya, 10 cord. pp

Vulkaan Masaya :
met Tierra Tours, 30 USD per persoon vanaf 4 deelnemers (25 USD pp vanaf 8 deelnemers), + 10 % korting vanaf de derde excursie met hun organisatie (Leon inbegrepen) 

Dansavond in de Mercado Viejo :
inkom 25 cord. pp, elke donderdag om 20.00 u, restaurantjes en kraampjes bieden voor elk wat wils
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Masaya»

Masaya (8)

04 Augustus 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

  • traditionele dansavond
  • vulkaan Masaya zonsondergang
  • vulkaan Masaya in de lava-gangen waar ontelbare vl
  • traditionele dansavond
  • vulkaan Masaya 's avonds

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking