Reisverhaal «Granada (2)»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 25 Augustus 2007 - Laatste Aanpassing 02 Mei 2011

Voor we Nicaragua verlaten willen we even pauzeren in Granada, waar we opnieuw onze intrek nemen in de studio in The Dolphin Guesthouse. Hier worden we als oude vrienden door Carl en Karolina (de Amerikaans - Nicaraguaanse uitbaters) ontvangen. Ze plannen onmiddellijk om samen een paar uitstapjes te doen. Spijtig genoeg vertrekken ze reeds enkele dagen later naar Texas, waar ze nog een bedrijf te runnen hebben. 

De eerste avond gaan we samen de stad in, eten er 'Shepards Pie'. Het dansen nadien houden we nog tegoed, we zijn moe en Carl voelt zich ziek. 's Nachts wordt hij opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, vanwege zijn zware verkoudheid. 

Ted, een van Carls talrijke vrienden in Nicaragua, komt langs om ons uit te nodigen samen met Carl en Karolina zijn nieuw huis te gaan bewonderen. Dit is gebouwd op de helling rond laguna Apoyo, met uitzicht op het meer zelf, de achterliggende Mombacho vulkaan, de stad Granada, het Nicaragua meer en de eilanden voor Granada. Een ideale droomlocatie ! Hij trakteert ons op een terrasje in de vlakbijgelegen taverne met hetzelfde uitzicht, dit noemt hij zijn 'bureau', het tweede voordeel van zijn nieuwe woonst.

Samen met hem keren we terug naar het centrum van Granada, om in de garage zijn nieuwe auto op te halen. In de showroom bewonderen we een 4x4 pick-up van Chinese makelij, een Foton. Hij heeft dezelfde besteld, maar de levering laat op zich wachten. 

De laatste avond voor het vertrek van Carl en Karolina maken we afspraken om elkaar zeker nog te treffen, bij het verorberen van een heerlijke pizza en een glaasje wijn. Marc laat zich natuurlijk weer kennen met zijn glaasje 'Chateau de la Pompe' :-) !

We plannen hier nog te blijven tot 10 september. Tijdens deze periode willen we nog een bezoek brengen aan Masaya, waar op donderdagavond de typische traditionele dansen worden uitgevoerd. We zullen ook nog een avonduitstap maken naar de vulkaan Masaya met Tierra Tours (zie onder Masaya). 

Ernaartoe : 
bus Leon - Managua, 25 cord. pp, 2 uren onderweg
taxi tussen busterminals naar de UCA terminal, 50 cord.
bus Managua - Granada, 18 cord. pp, 1 uur onderweg 

Hotel : zie 'Granada (1)'


 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Granada»

Granada (6)

02 Augustus 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • ons stulpje in Granada
  • kathedraal
  • hoofdstraat
  • zijstraat van het plein met koloniale gebouwen
  • paardenkoetsen aan het plein

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking