Reisverhaal «Grensovergang Singapore - Maleisië»

Azië - deel 2 | Maleisië | 0 Reacties 07 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 25 Augustus 2011

Vanuit Singapore reizen we terug naar Maleisië. Met de lijnbus zijn we al vlug aan de grensovergang, waar we eerst weer worden afgezet bij de Singaporese immigratiedienst. Deze keer wordt ons gevraagd alle bagage mee te nemen, omdat we bij het buitenkomen de eerste klaarstaande bus van deze drukke lijndienst mogen nemen, op vertonen van ons busticket.

Een exit stempel krijgen we vlot en we kunnen onmiddellijk weer de bus op, die ons over de brug terug naar Maleisië brengt. Daar moeten we terug een inreis stempel gaan halen. Deze keer wordt ons wel gevraagd eerst een immigratiedocumentje in te vullen (wat niet het geval was bij de trein ‘grens’-overgang Thailand – Maleisië). Onze vingerafdrukken hoeven ze niet, die hebben we de vorige keer al laten maken. Weerom krijgen we vlot een inreisvisum voor 90 dagen in onze paspoorten, waarbij ook het exit luik van het door ons ingevulde immigratiedocumentje wordt gevoegd.
Voor we het hypermoderne, kraakpropere en blinkende gebouw buitengaan, stappen we even de toeristische dienst binnen voor een kaartje van het stadje. Wanneer we naar het centrum willen, hoeven we niet de bus verder te nemen, maar het gebouw verder doorgaan. We komen dan buiten midden in het centrum van het kleine grensstadje.

Ernaartoe:

metro naar station Bugis
locale bus n° 170 naar Johor Bahru, Maleisië aan busterminal Queen street / Arab street, 2,4 SGD,
45 min. onderweg

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking