Reisverhaal «Grensovergang Maleisië - Macau»

Azië - deel 2 | Macau | 0 Reacties 03 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 20 Mei 2012

Voor Macau hebben we geen visum nodig. Deze deelstaat van China met het SAR-statuut (Speciale Administratieve Regio), heeft een grote autonomie en staat dichter bij het westen dan het Chinese vaderland, waardoor er gemakkelijker toegang wordt verleend aan buitenlandse toeristen.

Onze vlucht heeft 25 min. vertraging, als enige van alle vluchten die op de beeldschermen worden aangekondigd, maar ze verloopt zeer vlot. Tijdens de vlucht krijgen we het gebruikelijke inreis document om in te vullen voor de migratiedienst van Macau.
Air Asia biedt geen gratis maaltijden aan boord, die moet je bestellen bij de aankoop van het ticket. Aangezien we deze meestal toch niet kunnen waarderen, verkiezen we te passen. Het komt wel minder goed uit, omdat de 4 uren durende vlucht vertrekt om 16.45 u. Herlinde moet medicatie nemen samen met het avondeten, dus eten we stiekem aan boord onze lekkere boterhammetjes op die we bij een bakker kochten … eigenlijk is dit niet toegelaten.
De landing is speciaal, de landingsbaan ligt in zee.

Daarna verloopt alles supervlot, we overhandigen onze paspoorten en de ingevulde documentjes aan de migratie ambtenaar, deze bladert en kijkt eens naar alle reeds aanwezige stempels en visums … en plaatst er zijn stempel voor een verblijf van 90 dagen bij.

Voor we verdergaan, informeren we ons in het toerismekantoor in de zeer moderne luchthaven welke bus we moeten nemen naar onze hotelbuurt en krijgen enkele mooie handige kaarten en folders over Macau. Vooral het boekje met de beschrijving van alle interessante plaatsen in het door Unesco erkende gedeelte van Macau (vasteland) blijkt nadien uiterst handig.

 

Ernaartoe:
bus hotelbuurt China Town – luchthaven Kuala Lumpur, 12 MYR pp., 1 uur onderweg, elke 30 min.
vlucht Kuala Lumpur – Macau, 365 MYR pp., 3 ¾ uren onderweg met Air Asia, promo vlucht geboekt via het internet zo’n 10 tal dagen op voorhand

Valuta:
1 EUR = 10,50 MOP (Macau Pataca)
1 EUR = 10,20 HKD (Hong Kong Dollar)

In Macau kan men met beide munten betalen, ze worden als evenwaardig aanvaard. Ook de CNY (Chinese Yuan Renminbi) kan gebruikt worden als betaalmiddel.

ATM’s (geldautomaten) verstrekken MOP en HKD naar keuze. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking