Reisverhaal «Solo»

Azië - deel 2 | Indonesië | 0 Reacties 22 Augustus 2011 - Laatste Aanpassing 04 September 2011

Solo is de populaire naam voor de stad Surakarta (560.000 inwoners) op het Indonesische eiland Java. Net als Yogyakarta is het een stad die de Javaanse kunst en cultuur naar boven brengt. Echter hier is de authenticiteit beter bewaard gebleven, de stad is de minst verwesterde van het Javaanse eiland.

Hier komen we aan in een ietwat minder drukke stad dan Yogyakarta. We voelen onmiddellijk het minder toeristische karakter, worden op straat wel aangesproken door fietstaxi’s, maar daar blijft het dan ook bij. Goed om te bekomen van de storende opdringerigheid en oneerlijke verhalen van de straatverkopers in Yogyakarta, die ons toch wel heeft aangegrepen. We waren hierop helemaal niet voorbereid en vermoeden dat dit mede het gevolg is van 2 maanden reizen in Maleisië, met zijn uiterst pure en eerlijke bevolking.
De namiddag in Solo gebruiken we om rustig door de straten te wandelen. Bij het paleis Istana Mengkunegaran aarzelen we even, maar beslissen niet naar binnen te gaan, het trekt ons echt niet aan. Wel genieten we van de rust en vriendelijke groetende mensen in de kleine goed onderhouden steegjes die de grotere straten verbinden. Overal hangen Hindoe vlaggen op, weerom een teken dat ook hier niet enkel de Islam heerst.
 
Ernaartoe:
trein Yogyakarta – Solo, 10.000 IDR pp., 1 ¼ uren onderweg
officiële taxi treinstation – hotel Solo, 15.000 IDR (de taximeter staat aan en toont een lager bedrag, maar dit is echter het officiële minimum tarief dat uithangt in de taxi, die we delen met een vriendelijke locale dame die niet wil dat wij voor de rit betalen)
Overnachtingen:
Hotel Istana Griya 2, 225.000 IDR per nacht voor een mooie ruime en propere 2 persoonskamer aan een binnenplaats, incl. kruidig Indonesisch ontbijt, TV, airco, sanitair (warm water), thee of koffie gratis, WIFI gratis, Jl. Imam Bonjol n° 35, Solo, tel. 0271 661 118, [email protected], minpunt: de receptioniste is nogal onverschillig (het water van de douche is koud à haalt haar schouders op, ‘de gas zal op zijn’; ze wil slechts een busticket boeken bij de maatschappij van haar keuze à ‘de anderen zijn volgeboekt’; het minibusje dat zij bestelde voor ons komt 1 uur te laat à ‘in Indonesië is niemand op tijd’), beoordeling: 4/5

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Solo»

Solo (1)

22 Augustus 2011 | Azië - deel 2 | Indonesië | Laatste Aanpassing 04 September 2011

  • Istana Mangkunegaran

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking