Reisverhaal «Eger»

Europa | Hongarije | 0 Reacties 09 Augustus 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Eger is een stad met een mooi historisch stadscentrum, grotendeels in barok stijl, gelegen midden in de heuvels van een Hongaarse wijnstreek. Een kasteel prijkt op een heuveltop aan de rand van het centrum. Ook in deze streek vinden we thermale baden, gebouwd aan de vele bronnen die Hongarije rijk is.

Een hoge grote vierkante toren steekt uit boven het stadscentrum. Dit blijkt het observatorium te zijn van het lyceum.
Herlinde beklimt de ranke Ottomaanse minaret, 35 meter hoog, met zeer smalle draaitrap rond een middenpilaar … zonder enige houvast. Gelukkig is het éénrichtingsverkeer … er worden slechts een 6-tal personen tegelijk toegelaten. De rondgang boven is ook zeer smal, wanneer iemand blijft staan, moet iedereen stilstaan. Maar het uitzicht over het stadscentrum loont de moeite.
Vlakbij Egerszalók, een naburig dorpje, bevinden zich grote thermale baden, waar de bronnen nog zichtbaar zijn. Over de rotsen zijn witte stromen van het thermale water opgedroogd, als een versteende waterval. Enkele gele vlekken en lijnen tonen de aanwezigheid van verschillende sulfaten in het bronwater, dat aan hoge temperaturen uit de grond opborrelt (+/- 67°C).  
Het stadje Eger is gelegen aan de rand van het Bükk nationaal park, de bekende bergstreek van Hongarije. Het hoogste punt in dit met dichte bossen begroeide gebergte is 959 meter. Het centrale deel van het gebergte bestaat uit een plateau van 20 op 6 km, omgeven door steile wanden. In het gebergte bevinden zich een 800-tal grotten.
Szilvásvárad is een ideale uitgangsbasis om te wandelen naar het hoogste punt van het Bükk-gebergte. Daar heb je bij zeer helder weer uitzicht tot het Hoge Tatra gebergte van Slowakije.
 
Overnachtingen :
Öko-park panzió, Kemping ÉS, 4.100 HUF per nacht voor 2 personen + tent + auto, Kalandpark, Borsod u. 9, Eger-Szarvaskö, tel./fax 0036 36 352 201, eenvoudige kleine camping, met proper sanitair (warm water), zonder enige luxe, mooie ruime groene schaduwplaatsjes, grote luifel met zitplaatsen, keuken en BBQ, wasmachine, picknickplaatsen en cznopytraject achteraan de camping, jeugdherberg in het receptiegebouw, maaltijden te verkrijgen, vriendelijk onthaal, [email protected], www.oko-park.hu aanrader !
Excursies :
Ottomaanse Minaret, 200 HUF pp.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Eger»

Eger en omgeving (6)

09 Augustus 2009 | Europa | Hongarije | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • thermale bronnen van Egerszalók
  • straatje, in de verte steekt de ranke Ottomaanse m
  • zicht vanop de minaret
  • en ze zijn er nog steeds zeer gewild ... de Traban
  • een van de mooie kerken in Eger

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking