Reisverhaal «Puerto Galera - Mindoro eiland»

Azië - deel 2 | Filipijnen | 0 Reacties 03 November 2011 - Laatste Aanpassing 02 December 2011

Het eiland Mindoro is één van de minst ontwikkelde gebieden van het land, dat in tweeën wordt gedeeld door het gebergte ‘high rolling mountains’. Het noordelijk deel heeft een zeer grillige vorm met mooie baaien en uitstulpingen. Stranden omringd door tropisch groene berghellingen maken de streek zeer toeristisch, misschien mede daardoor het ook meest bevolkte gebied van het eiland. Vanuit de vele strandhotelletjes worden duiktochten georganiseerd. Mooie wandelingen tussen de tropische groene begroeiing leiden naar watervallen met onderaan zwempoeltjes, de reden van ons bezoek. Hier zullen we de laatste 2 nachten van ons Filipijns verblijf doorbrengen.
Puerto Galera, ook Muelle genoemd, is een toeristisch havenplaatsje met 28.000 inwoners, gelegen in een mooie baai van het eiland, waar zeil- en motorjachten graag vertoeven en kleine overzetboten hun passagiers naartoe brengen. Witte zandstranden zijn vooral in de buurt van White Beach te vinden. Rondom de drukkere toeristische trekpleister Sabang, vindt men een van de beste duiklocaties van de Filipijnen. Wie eerder op zoek is naar een rustige plaats, kan best terecht bij een resort, aan één van de vele strandjes.
 
Wij kiezen voor Puerto Galera, het dorpje waar slechts enkele hotelletjes zijn, omdat we niet lang kunnen blijven. De overzetboten komen hier aan, dus we hoeven geen verdere verplaatsing, bovendien is het er rustig … geen uitgaansleven zoals in de andere plaatsen, Sabang en White Beach.
Later dan verwacht komen we aan bij ons hotelletje, de verplaatsing van Tagaytay hiernaartoe, die in vogelvlucht niet veel voorstelt, duurde uren … Het regent en wordt vlug donker, we hebben niet veel zin om nog een uitstapje te maken, ’t zal voor morgen zijn.
 
Maar het blijft regenen … we zouden naar een waterval wandelen, maar in zo’n plensregen is dit niet leuk, het pad zal glad en modderig zijn … dus beslissen we het plaatsje zelf en zijn omgeving te gaan verkennen. Dit is de eerste keer sinds we op 19 mei vertrokken uit België, dat we door de regen worden verhinderd een mooie uitstap te maken, eigenlijk mogen we van geluk spreken ... toch vinden we het jammer van de gemiste natuurpracht !
 
In de namiddag houdt het regenen op en gaan we op stap. De baaien rondom blijken er zeer rustig bij te liggen … november is pas het begin van het toeristische seizoen hier. We bewonderen strandjes met mangroves, omringd door begroeide heuvels van waaruit de regendampen opstijgen.
Het dorpje zelf stelt niet zo veel voor, typische kleine Aziatische winkeltjes sieren de enkele straten, die overspoeld worden met tricycles … bij gebrek aan voldoende werk spreken de chauffeurs iedereen voortdurend aan. Hier komen we voor de eerste keer in de Filipijnen oudere Westerlingen tegen met jonge Filipijnse meisjes … ook Westerse jongemannen gaan hier op de versiertoer, op zoek naar een vakantieliefje … het alom bekende Aziatische fenomeen !
 
We verblijven in een leuk hotelletje met uitzicht op de baai en een uitstekend Mexicaans restaurant. Een van onze favoriete keukens … en ditmaal krijgen we grote porties, niet echt een Aziatische gewoonte. Het is moeilijk ons bord leeg te eten … we zijn niet meer gewend om zoveel te verorberen.
 
 
Overnachtingen:
Badladz adventure resort hotel, 990 PHP per nacht voor een nette 2 persoonskamer met sanitair (warm water), ruim terras met zicht op de baai, TV, airco, ventilator, gratis wifi, lekker Mexicaans restaurantje, tel. 043 287 3184, [email protected], www.badladz.com

Ernaartoe:
jeepney Tagaytay – Nasugbu, 65 PHP pp, 90 min onderweg
minibus Nasugbu – Batanga haven, 120 PHP pp, 1 ¾ onderweg
boot Batanga – Puerto Galera, 200 PHP pp voor de boot, 50 PHP pp milieutaks, 30 PHP pp terminal fee al 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto Galera - Mindoro eiland»

Puerto Galera - Mindoro eiland (3)

03 November 2011 | Azië - deel 2 | Filipijnen | Laatste Aanpassing 02 December 2011

  • uitzicht aan ons hotel
  • straatrestaurant in het dorp
  • uitzicht tijdens een wandeling op het eiland

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking