Reisverhaal «Cahuita»

Midden Amerika | Costa Rica | 0 Reacties 22 Juni 2007 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Cahuita is het eerste dorpje waar we verblijven in Costa Rica, gelegen aan de Caraibische zee. Het dorpje is ontstaan in de 19de eeuw. Engelse schildpaddenjagers kwamen per boot vanuit Nicaragua en Bocas del Toro (Panama). Zij vestigden zich hier gedurende 7 maanden per jaar, de periode dat de reuzenschildpadden hier komen nesten. Voor het overleven plantten zij hier een aantal soorten groenten en fruit. Toen het zeilschip van de toenmalige president 'Alfredo Gonzalez Flores' in 1915 op weg naar Sixaola (aan de grens met Panama) schipbreuk leed, werd hij geholpen door de schildpaddenjagers. Als uiting van zijn dankbaarheid kocht hij voor hen een stuk land waar ze zich permanent konden vestigen, het dorpje Cahuita. 

In dit dorpje leven momenteel ook veel Jamaicanen, die er zorgen voor een Caraibische sfeer. Kleine kinderen met dreadlocks vullen het straatbeeld, er klinkt voortdurend muziek en iedereen lacht. 

We bezoeken het Cahuita National Park waar we een 8,3 km lange trail volgen door de jungle, vlak achter het witte strand met hoge golfslag. In deze prachtige groene natuur krioelt het van de kleurrijke krabben. Capuciner Monkeys (kleine leuke aapjes met witte snoet) kruisen met een hele troep ons pad, een Coati loopt schuw weg voor ons.

Ernaartoe : 
Changuinola (Panama) - Guabita (Panama), bus 0,8 USD pp
Grensovergang Panama, paspoort laten afstempelen
Te voet de grensbrug oversteken
Grensovergang Costa Rica, invullen van immigration documenten die je ter plaatse krijgt, paspoort laten afstempelen (goed voor 3 maanden visum), aantonen terugvlucht (de E-mail ter bevestiging van ons electronisch ticket voor de vlucht van Mexico naar Belgie was voldoende)
Sixaola (Costa Rica) - Cahuita, bus 3.055 Colones per persoon, 2 uren (alternatief per taxi kost 35 USD)

Hotel : Cabinas Smith, 10.400 Col. per nacht (hoogseizoen 13.000 Col. per nacht), ruime propere kamer met sanitair, koelkast en terrasje aan een tuin

Bankautomaten in de buurt : Puerto Viejo de Talamanca, Limon
1 USD is 522 Colones
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cahuita»

Cahuita (2)

22 Juni 2007 | Midden Amerika | Costa Rica | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • opletten of je trapt ze plat ... zeer kleurrijke k
  • wandeling in het National Park Cahuita

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking