Reisverhaal «Alaska Highway – deel 1: British Colombia»

Noord Amerika 1 | Canada | 0 Reacties 02 Juni 2015 - Laatste Aanpassing 25 Juni 2015

Traject: 2 – 8 juni 2015:     

Dawson Creek – Fort St. John – Pink Mountain – Fort Nelson – Steamboat – Tetsa River – Stone Mountain – Summit Lake – Erosion Pillar Trail – Toad River – Muncho Lake – Mineral Licks Trail – Liard River Hot Springs – Teeter Creek – Smith River Falls – Whirlpool Canyon – Fireside – Allen’s Lookout – Contact Creek – Watson Lake        

Via de gedenkpaal ‘mile zero’, rijden we in Dawson Creek de Alaska Highway op. Vandaag rijden we voornamelijk door landbouwgebied, met hier en daar een eenvoudige boerderij.

Aan kilometerpaal 25 maken we een omweg, via een gedeelte van de oorspronkelijke weg, die hier werd ingekort. Deze brengt ons naar de indrukwekkende Kiskatinaw bridge, over de gelijknamige rivier. De eerste gebogen houten brug die ooit in Canada werd gebouwd, overbrugt 162,5 meter. Meer dan 100 mensen werkten aan dit project gedurende bijna 9 maanden, net even lang als men nodig had om de ganse Alaska Highway aan te leggen. In 1978 werd de weg ingekort, met op het nieuwe traject een moderne brug, om de oorspronkelijke te ontlasten.

Na een steile afdaling, met uitzicht op enorme rotswanden, komen we door het stadje Taylor. Een enorme hangbrug, met een pijplijn erop, samen met de sterke gasgeur, maakt ons duidelijk dat we door een streek met gasvelden rijden.

Fort St. John is weerom een grotere stad, wat betekent dat deze voorzien is van grote supermarkten en winkelcentra. Tijd om ons te bevoorraden en een wasserette op te zoeken, het zal een aantal dagen duren vooraleer we opnieuw die luxe tegenkomen. Verder trekt deze locatie ons niet echt aan.

We vervolgen de Alaska Highway richting noorden. Een weg die steeds stijgt en daalt, tussen diepgroen naaldwoud, vrij eentonig, maar o zo mooi. Het is zeer rustig rijden, het weinige verkeer hier bestaat voornamelijk uit zware vrachtwagens en campers. Hier zien we onze 3de zwarte beer. Hij komt het bos uit, stopt aan de wegkant en kijkt vooraleer over te steken. Op het moment dat we vertragen, gaat hij door … Grappig om zien hoe dit dier niet zomaar de weg oploopt.

De vele open terreinen, net achter de bosrand, waarop barakken en vrachtwagens staan, hebben te maken met de olie- en gasindustrie. Nergens een aantrekkelijke plaats om te stoppen, zelfs niet op Pink Mountain, vlakbij het hoogste punt op de route, 1.155 meter hoog. We zouden hier overnachten, maar nemen het risico om verder te rijden, in de hoop ergens een aangenamere plaats te vinden om te overnachten.

7 km verderop staat een truckcamper op een parkeerplaats, midden in de natuur, niet al te dicht aan de wegkant. Het mooie uitzicht nodigt ons uit om te stoppen. We worden toegewuifd uit een Nothern Lite truckcamper, bijna hetzelfde model als het onze. Natuurlijk worden die grondig vergeleken. Deze van onze zeer tevreden buren uit Ottawa, Canada, is 1 jaar oud.
Hier zullen we samen genieten van een mooie zonsondergang en … overnachten !

’s Ochtends rijden we opnieuw door dichte wouden, we zien onze 4de zwarte beer op de brede grasstrook langs de weg. De uitzichten worden steeds mooier. Het gaat op en af, waardoor we vaak prachtige weidse vergezichten hebben, met op de achtergrond de bergen van de Northern Rocky Mountains. En hoe dichter we deze bergketen naderen, hoe indrukwekkender het landschap wordt.

Fort Nelson, genoemd naar de Britse Lord die het Trafalgar gevecht won, is gelegen aan ‘mile 300’ van de Alaska Highway. Dit is de 5de locatie waarop het plaatsje zich bevindt, het werd voorheen meermaals verwoest door overstromingen, brand, ... In feite was dit het oorspronkelijke punt Zero, waar men begon met bouwen aan de Alaska Highway. Doch bij de officiële opening voor publiek, werd de startplaat ‘mile zero’ toegekend aan Dawson Creek als meest zuidelijke punt van de Highway.
We bezoeken er een museum met een aantal authentiek ingerichte gebouwen, daterend uit de beginperiode van de weg. Hier zien we de grootste verzameling oude auto’s uit noord Amerika. Een aantal ervan zijn meer dan 100 jaren oud en rijden nog steeds. Een zonderlinge man van 83 jaar onderhoudt deze collectie, hij geeft ons fier wat uitleg bij een aantal van zijn lievelingsvoertuigen. Op de 100ste verjaardag van het oudste voertuig, nu 107 jaar oud, wou hij het een geschenk geven. Hij reed ermee naar Whitehorse en terug, samen met zijn vrouw. Een rit van 968 km enkel. Ze zijn er geraakt, maar … ‘het ging niet zeer snel vooruit’.

Onderweg zien we de melding dat een eind verder op de weg een bizon loopt, voorzichtigheid wordt verzocht. Zo ver rijden we niet meer, opnieuw overnachten we op een parking langs de Alaska Highway, met schitterend vergezicht. Morgen hopen we zo’n bizon te zullen zien, we komen hier in het leefgebied van deze imposante dieren. Het zijn kuddedieren, die in mei hun jongen werpen. Een mannelijke bizon weet tot 900 kg en kan 2 meter hoog zijn, vrouwtjes komen maar aan de helft hiervan.
In het begin van de 19de eeuw leefden in het noorden van British Colombia 180.000 bizons. Langzaamaan werden ze uitgeroeid door de jacht en strenge winters, tot in 1906 het laatste exemplaar werd doodgeschoten. In 1995 werden er opnieuw 45 bizons uitgezet in de regio, een geslaagde poging om hen opnieuw in hun leefgebied te introduceren. In 2007 werden er reeds 100 geteld.

Bij het ambachtelijk bakkerijtje aan de Tetsa River kopen we een ‘cinnamon bun’, deze lekkere koeken met suiker en kaneel worden reeds van in Ford Nelson aangeprijsd. Geen enkele camper rijdt eraan voorbij.
Hier zouden we een boswandeling maken, tot aan een klein meertje. De bakkersvrouw raadt ons dit ten stelligst af. ‘Het is berenseizoen, die zijn met velen en ze zijn niet vriendelijk. Tenzij jullie aan de wildernis gewend zijn en een geweer meenemen, doen jullie dit beter niet.’ Een man waarschuwt dat er gisterenavond 3 beren rond het gebouw liepen.
We kijken even rond bij de start van het wandelpad, een zeer smal pad doorheen een dicht naaldbos. Overal liggen dierlijke uitwerpselen. Volgens ons zeer onschuldig, van paarden en geiten. Ook vele muggen zijn hier van de partij. Het donkere woud trekt ons niet echt aan, we rijden verder.

Het gaat steeds hogerop, we komen boven het bos uit tussen imposante grijze rotsbergen, Stone mountain. Een mooi blauw meer schittert op het hoogste punt van de Alaska Highway, Summit Lake, 1.295 meter hoog.
Wat verder torenen enkele stenen pilaren boven het bos uit. We volgen de Erosion Pilar trail ernaartoe, een korte wandeling. Erosie van de bergwand zorgde voor dit natuurverschijnsel.
Toad River is een klein rustig dorpje aan de gelijknamige rivier, waar men zich richt naar het toerisme. Een (zeer duur) pompstation, een restaurant, kampeerplaatsjes, B&B, een lodge, ...
Aan Muncho Lake wandelen we even rond, genieten van het uitzicht op dit fel jadegroene meer dat zijn kleur dankt aan koperoxide. Wat verderop vinden we een rustige slaapplaats op een open plek in het bos, bij de Mineral Licks trail, een wandelpad dat ons doorheen een schitterend bos naar het uitzicht op enkele kliffen aan de Trout rivier brengt.

De volgende ochtend zien we onze eerste bizon aan de wegkant, een prachtig dier. Maar niet het laatste dat we tegenkomen in deze regio.
Aan de Liard River hotsprings kunnen we niet voorbijrijden. Een plankenpad brengt ons door het bos naar heetwaterbronnen, midden in de natuur. In het aangename hete water kunnen we het goed uithouden, doch er wordt aangeraden niet langer dan 20 minuten te baden. Na een pauze volgt een tweede bad … Waarna we verder het bos in klimmen tot bij de hangende tuin, waar mossen op terrassen groeien, die zijn gevormd door kalkafzetting van het minerale water.
We maken een rustige boswandeling langs de Teeter Creek, een smal riviertje. Opvallend is dat we niet echt meer stilstaan bij het gevaar een beer tegen te komen. Ingeval we ons onzeker zouden voelen kunnen we steeds het berenbelletje gebruiken dat we op zak hebben. Vooral de berenspray, een soort pepperspray tegen beren, geeft ons een goed gevoel, mochten we toch een agressief exemplaar tegenkomen.
Om de Smith River falls te bereiken, moeten we een smalle onverharde bosweg nemen. Een ander voertuig kruisen zou hier quasi onmogelijk zijn, laat staan draaien en terugkeren. Wanneer een boom de weg half verspert, hebben we dan ook geen keuze, we moeten er voorbij ... en dat lukt maar net. De waterval is prachtig, de rit over de weg vol putten is vlug vergeten.
Onze dag eindigt ditmaal bij de Whirlpool Canyon, waar de sterk stromende Liard River een grote bocht maakt, terwijl de dicht beboste Goat Mountain er op neerkijkt. Weerom een mooi plaatsje in de natuur.

Doorheen een landschap waarin duidelijk de sporen van een grote brand te zien zijn, zetten we de rit verder. Zwartgeblakerde boomstammen, waaromheen stilaan wat pril groen opgroeit. Het herstel is ingezet. Aan het kleine dorpje Fireside rijden we voorbij, ’t is niet meer dan een service punt, met brandstof en overnachtingsmogelijkheden. Wel nemen we een kijkje bij Alen’s lookout, een mooi uitzicht op de Liard rivier. Een monument eert er de vele landmeters, dankzij wiens inzet de aanleg van de Alaska Highway werd gerealiseerd. Verder passeren we Contact Creek, de plaats waar noord en zuid elkaar voor het eerst ontmoetten, daarbij hun respectievelijke uiteinden van de weg aan elkaar koppelden.
Het landschap onderweg verandert merkelijk, bij het verlaten van de noordelijke Rocky Mountains en ‘bisonland’. Opnieuw rijden we door dicht bebost gebied op en neer, met aan beide zijden van de weg brede grasstroken. Onverwacht zien we toch nog 9 bisons, wat ons totale aantal op 13 brengt. We kunnen het niet laten nog enkele keren te stoppen om deze prachtdieren te bewonderen.

Watson Lake is opnieuw een echt dorp, waar een informatiekantoor en wat winkels zijn gehuisvest. Hier bezoeken we het Northern Lights Centre, het informatiecentrum over de Aurora Borealis. Deze hopen we zeker te zien, tijdens onze reis doorheen het noorden. Tijdens de wintermaanden is het noorderlicht het beste waar te nemen, gedurende heldere nachten. Doch gans het jaar doet dit fenomeen zich voor. Misschien zullen we moeten wachten op iets langere nachten, want nu wordt het amper enkele uurtjes donker.
Een informatieve film over het ‘zwarte gat’ toont ons prachtige beelden over de melkweg en simulaties van de oerknal. Een boeiende en indrukwekkende materie. Nadien volgt een reportage over het noorderlicht, gemaakt tijdens een winter in Tromso, Noorwegen. We bewonderen de dansende lichtgolven aan een prachtige gevulde sterrenhemel.

Nadat we ons bij de toeristische dienst uitgebreid informeren over ons verdere traject, nemen we een kijkje in het woud van seinpalen. Meer dan 80.000 borden uit de ganse wereld werden hier aangebracht. Nummerplaten, plaatsnaamborden, personennamen al dan niet met een boodschap, … een kleurrijk geheel. We zoeken, vinden twee Belgische borden ...

Voor we Watson Lake verlaten moeten we beslissen of we afslaan naar de Campbell Highway, een grotendeels onverharde weg, of verder de Alaska Highway zullen volgen.

Onze voorkeur gaat naar de eerste optie. Deze zou ons verder leiden naar het noorden, waar we de eveneens onverharde Dempster Highway tot Inuvik kunnen nemen, nogmaals 700 km, ditmaal heen en weer. Daarna zouden we Alaska binnen rijden via een bergpas, eveneens onverhard. Een traject om U tegen te zeggen.

Nadat we ons grondig informeren over de toestand van de wegen, herbekijken we onze route. In plaats van door het binnenland naar Alaska te rijden, kiezen we voor de kustweg. Zo kunnen we de ambitieuze rit naar Inuvik nemen bij onze terugkeer naar Canada, aan het einde van de zomer. Ondertussen hebben we de tijd om ons daar verder op voor te bereiden, waarbij we onder andere denken aan een tweede reservewiel (een aankoop die sowieso voorzien is). Bovendien zijn vanaf midden augustus de herfstkleuren op deze route reeds aanwezig, wat ze nog aantrekkelijker maakt.

OVERNACHTINGEN:
FORT ST. JOHN – WALMART
Coördinaten: 56.236675 – 120.837862
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Ruime winkelparking, gratis toiletten in de winkel tijdens openingsuren, gratis WIFI. De winkel is gelegen aan de rand van het centrum, vrij rustig om te overnachten. Men laat het overnachten hier oogluikend toe, al zijn overal op de parking bordjes aangebracht dat men max. 3 uren mag parkeren. We zijn met 16 campers …
Minpunten: overnachten wordt niet aangemoedigd.

PINK MOUNTAIN – REST AREA
Coördinaten: 57.08609 – 122.594926
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Onverharde parkeerplaats aan de wegkant, met vuilbakken. Op zulke plaatsen mag men 8 uren staan, om uit te rusten. Er zou weinig of geen controle zijn, dus wagen we het erop. We hebben een mooi uitzicht op de natuur om ons heen. Het verkeer op de Alaska Highway is niet al te druk.
Minpunten: geen voorzieningen, zeer zichtbaar van op de weg, zware vrachtwagens zijn lawaaierig tot laat en vanaf zeer vroeg.

STEAMBOAT – TETSA RIVER – CHAIN AREA
Coördinaten: 58.671363 – 123.873621
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Parkeerplaats die in de winter wordt gebruikt om sneeuwkettingen op te leggen. Prachtig uitzicht. Weinig verkeer.
Minpunten: geen voorzieningen, zeer zichtbaar van op de weg.

MINERAL LICKS TRAIL
Coördinaten: 59.160416 – 125.894458
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 4/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Parking aan het begin van een kort wandelpad, op een open plek in het bos. Zeer rustig, mooi uitzicht. Te bereiken via een korte onverharde weg.
Minpunten: /

WHIRLPOOL CANYON
Coördinaten: 59.624383 – 127.084107
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 4/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Parking, een beetje verwijderd van de weg, op een open plek in het bos, bij een bocht van de sterk stromende Liard rivier.
Minpunten: Het geluid van de weg is nog te horen, gelukkig is er weinig verkeer.

WATSON LAKE – LUCKY LAKE PARK
Coördinaten: 60.019699 – 128.580842
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: /
COMMENTAAR:
Parking van een recreatiedomein aan een meertje, langs de Alaska Highway. We staan geparkeerd een stukje van de rustige weg af.
Minpunten: zeer zichtbaar van op de weg.

SANI DUMP:
Fort St. John: dumpstation van de gemeente, met drinkwatervoorziening.
Prijs: donatie gewenst.
Coördinaten: 56.229804 – 120.821899

Watson lake: de dumpstations van de gemeente, die nog op kaarten staan aangeduid, zijn allebei gesloten. We worden doorverwezen naar Downtown RV park, een camping die centraal in het plaatsje gelegen is. Daar kan men zonder te overnachten dumpen en/of het drinkwater reservoir opvullen.
Prijs: 10 CAD.
We vinden dit te duur, het is nog niet dringend, dus wachten we op een volgende gelegenheid.
Gratis voor wie hier overnacht, 40 CAD per nacht voor een basis staanplaats, inclusief elektriciteit en watervoorziening.
Ligging: tegenover het park aan Wye lake.

GEREDEN TRAJECT:
Dawson Creek – Kiskatinaw Bridge – Taylor – Fort St. John, 75 km.
Alaska Highway, 97
Mooie rustige route doorheen voornamelijk landbouwgebied.

Fort St. John – Pink Mountain, 170 km.
Alaska Highway, 97
Mooie rustige route die stijgt en daalt doorheen dicht naaldwoud.

Pink Mountain – Fort Nelson – Steamboat – Steamboat viewpoint – Chain area, 313 km.
Alaska Highway, 97
De route wordt steeds mooier, naarmate we de Rocky Mountains naderen. De weg gaat op en neer door een dicht bebost gebied, met vaak zeer weidse uitzichten, hooggebergte op de achtergrond. Rustig rijden.

Chain area – Tetsa River – Stone Mountain – Summit Lake – Erosion Pillar Trail – Toad River – Muncho Lake – Mineral Licks Trail, 181 km.
Alaska Highway, 97
Zeer mooie rustige route doorheen het hooggebergte, langs meren, kreken en rivieren, met een eerder kaal landschap dat boven de bossen uitsteekt.

Mineral Licks Trail – Liard River Hot springs – Teeter Creek – Smith River falls – Coal River – Whirlpool Canyon, 110 km.
Alaska Highway, 97
Zeer mooie rustige route die voornamelijk daalt doorheen het gebergte, langs rivieren, door bossen.

Whirlpool Canyon – Fireside – Allen’s Lookout – Contact Creek – Watson Lake, 166 km.
Alaska Highway, 97
Mooie rustige route die stijgt en daalt doorheen dicht naaldwoud. Brede grasstroken langs de wegkant, waar en met wat geluk bizons ziet grazen.

EXCURSIES:
KISKATINAW BRIDGE
Immense houten brug die dateert van bij de aanleg van de Alaska Highway, in 1942.
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Een klein parkeerplaatsje is voorzien aan beide uiteinden van de brug.
ERNAARTOE:
Vertrekkende uit Dawson Creek, op Alaska Highway, n° 97, de afslag nemen na 25 km, waarbij de oorspronkelijke Alaska Highway wordt opgereden. Deze leidt naar de brug en verder terug naar de Alaska Highway, n° 97.

FORT NELSON HERITAGE MUSEUM
Klein museum met enkele authentieke ingerichte gebouwen uit de tijd dat de Alaska Highway werd aangelegd, 1942 - 1943. Collectie zeer oude voertuigen.
SCORE: 3/5
INKOM: 5,25 CAD pp.
Personeel geeft toelichting bij wat er te zien is.
PARKING:
Bij het toerismekantoor, kan ook bij het museum.
ERNAARTOE:
Langs de Alaska Highway, te Fort Nelson, kilometer 300.

STEAMBOAT
Een oud benzinestation, met vervallen barakken eromheen. Mooi uitzicht.
Coördinaten Steamboat: 58.676626 – 123.711459
Enkele kilometers verder langs de weg bevindt zich het Steamboat viewpoint, ook zeer mooi uitzicht. Infobord over de dieren in de streek, waaronder de buffel, die hier zijn leefgebied heeft.
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Aan Steamboat, aan het viewpoint.
ERNAARTOE:
Langs de Alaska Highway, voorbij Fort Nelson, kilometer 536.

SUMMIT LAKE
Prachtig blauw meer op het hoogste punt van de Alaska Highway, 1.295 meter hoog, tussen de rotsbergen. Mooi uitzicht. Een aantal aantrekkelijke wandelpaden starten hier, naar uitzichtpunten hogerop.
Coördinaten parking met wandelmogelijkheden: 58.652308 – 124.652165
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Aan de rand van het meer.
ERNAARTOE:
Langs de Alaska Highway, voorbij Fort Nelson, kilometer 600.

EROSION PILLAR TRAIL
Wandelpad naar door erosie gevormde stenen pilaren tegen de bergwand, ongeveer 1 km lang.
SCORE: 3/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Tegenover het begin van het wandelpad.
Coördinaten: 58.644976 – 124.709157
ERNAARTOE:
Langs de Alaska Highway, 5 km voorbij Summit Lake, kilometer 609.

MUNCHO LAKE
Prachtig fel azuurblauw meer, met kristalhelder water.
SCORE: 5/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Op meerdere plaatsen langs het meer.
ERNAARTOE:
Langs de Alaska Highway, voorbij Summit Lake, kilometer 703.

MINERAL LICKS TRAIL
Kort wandelpad (30 min.) doorheen mooi bos, naar twee uitzichtpunten op kliffen aan de rand van de Trout River.
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Open plek in het bos, aan het begin van het wandelpad. Te bereiken via korte onverharde weg. Er staan aanduidingen.
Coördinaten: 59.160416 – 125.894458
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, +/- 15 km voorbij Muncho Lake, kilometer 731.

LIARD RIVER HOTSPRINGS
Warmwaterbronnen gelegen midden in het bos, te bereiken via een plankenpad (10 min.) van op de parking bij de gelijknamige camping.
SCORE: 5/5
INKOM: 5 CAD pp., dagticket.
PARKING:
Tegenover de ingang van de Liard River hotsprings, of op het terrein bij de start van het plankenpad.
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, kilometer 768.

TEETER CREEK
Kort wandelpad langs een smal riviertje het bos in. Bij een brugje en een watervalletje stopt het pad.
SCORE: 3/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Iets van de weg verwijderd, de afslag voor de brug nemen.
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, kilometer 777.

SMITH RIVER FALLS
Prachtige waterval aan het einde van een 2,4 km zeer smalle onverharde bosweg. Het pad dat dichterbij leidt is zeer geërodeerd.
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Open plek in het bos, aan het einde van de weg, bij het uitzicht op de waterval en tevens het begin van het wandelpad om dichterbij te geraken.
Coördinaten: 59.567698 – 126.461623
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, afslag nemen aan kilometer 792.

WHIRLPOOL CANYON
Prachtig uitzicht op een bocht van de sterk stromende Liard River
SCORE: 4/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Open plek net voorbij de bosrand, nabij de oever van de rivier.
Coördinaten: 59.624383 – 127.084107
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, aan kilometer 837.

Northern Lights Centre
Informatiecentrum over de aurora borealis, het noorderlicht. Hier toont men een boeiende film over het ‘zwarte gat’ en een filmreportage over het ‘noorderlicht’.
SCORE: 4/5
INKOM: 10 CAD pp.
Kortinskaart: 1 CAD CAD te krijgen bij het toerismekantoor in Fort Nelson
Korting 55+: 1 CAD
PARKING:
Langs de Alaska Highway, aan het kruispunt met de Campbell Highway.
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, in het centrum van Watson Lake.

SIGNPOST FOREST
Woud van seinpalen, waaraan 80.000 borden zijn bevestigd met oorsprong uit de ganse wereld.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Aan het toerimekantoor.
ERNAARTOE:
Gelegen langs de Alaska Highway, aan het kruispunt met de Campbell Highway, tegenover het Northern Lights centre.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Dawson Creek (1)»

Alaska Highway – deel 1: British Colombia (40)

02 Juni 2015 | Noord Amerika 1 | Canada | Laatste Aanpassing 15 Juni 2015

  • Stone Mountain, Alaska Hwy
  • Alaska Highway
  • Fort Nelson Heritage museum
  • infobordenbos, Watson Lake, Alaska Hwy
  • Muncho lake, Alaska Hwy

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking