Reisverhaal «Salvador de Bahia»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 03 Juni 2008 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Salvador de Bahia is de hoofdstad van de mooie provincie Bahia, met 2,7 miljoen inwoners. De stad is gelegen op de punt van een groot schiereiland in de Atlantische Oceaan. Het historische stadscentrum is bekend als levend museum van 17º en 18º eeuwse architectuur. 
Op geen enkele plaats ter wereld wordt door de afstammelingen van Afrikaanse slaven hun herkomst zo goed bewaard als in Salvador. Dit uit zich in muziek, dans, religie, voeding, kunst, tradities, ... Overal in straten en op pleinen klinkt gezang en muziek. 
Het is een gevaarlijke stad, vooral 's avonds en 's nachts.

We verkennen het historische stadscentrum en bezoeken enkele gebouwen. Voor ons ziet de stad er niet zo aantrekkelijk uit, dit door de vele armoe, bedelaars en straatverkopers. Je wordt er de hele tijd door aangesproken, een 'neen' begrijpen ze niet. Vele huizen en straten zijn niet mooi onderhouden en liggen er vuil bij. 

Bij het afgeven van onze was in de wasserij verwittigt de vriendelijke dame ons dat we zeer voorzichtig moeten zijn op straat, vooral wanneer het donker is. 

Wanneer we op een terrasje iets drinken, worden we door een dame uitgenodigd om 's avonds deel te nemen aan een 'Candomblé-ceremonie'. Deze religie verbindt de Afro-Braziliaanse met de West Afrikaanse cultuur. Tijdens de ceremonie wordt muziek gemaakt, gedanst, de geestelijken gaan in trance en roepen goden en geesten op, ... Het duurt tot laat in de nacht. Dit alles vindt plaats buiten de stad in 'terreiros' (grote hallen), in de woongebieden van de gelovigen. We nemen niet deel, denkende aan de gevaren van de stad en het niet officiële karakter van deze uitnodiging. 

Ernaartoe : 
bus Lençois - Salvador, 44,97 BRL pp., 6 1/4 uren onderweg, met Real Express
bus Salvador busstation - centrum, 4 BRL pp., 1 uur onderweg, microbus naar Praça da Se

Hotel :
Pousada Hilmar, 60 BRL per nacht voor een kleine 2-persoonskamer met privé sanitair, TV, ventilator, niet echt proper, inclusief ontbijt-buffet (stelt niets voor), tel (71) 3243-4959, rua de Santo Antônio 136, www.pousadahilmar.com.br, Af te raden ! 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Salvador de Bahia»

Salvador (5)

03 Juni 2008 | Zuid Amerika 1 | Brazilië | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • een van de pleinen met enkele koloniale kerken
  • straatbeeld
  • koloniaal gebouw in Salvador, een paleis
  • de oudste zandstenen gevel van Brazilië, pas recen
  • zicht vanuit het hogergelegen stadscentrum op de h

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking