Reisverhaal «Misión San Ignacio Miní »

Zuid Amerika 3 | Argentinië | 0 Reacties 04 Juli 2022 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2022

4 juli 2022     

Traject: Misión de Nuestra Señora de Loreto – Misión San Ignacio Miní     

Misión San Ignacio Miní      
De oorspronkelijke missiepost Misión San Ignacio Miní werd opgericht in 1610 door 2 jezuïeten priesters, als één van de eerste van 30 missieposten in het toenmalige gebied Paraguay (nu een deel van Paraguay, Argentinië en Brazilië). Deze bevond zich in de huidige Braziliaanse staat Paraná, maar werd verhuisd in 1632 omwille van de voortdurende aanvallen van ‘bandeirantes’ (Portugees voor padvinders). Ze belande pas in 1696 op de huidige locatie en kreeg de naam Misión San Ignacio Miní, omdat er reeds een grotere missiepost bestond met de naam San Ignacio Guazú. Deze 30 missies werden gebouwd in de stijl ‘Guaraní-Barok’, een mix van de cultuur van de inheemse Guaraní bevolking en de Westerse Barok stijl van de Jezuïeten. In de 18de eeuw had deze missiepost 3000 bewoners, vooral inheemse mensen. Zij hielden zich bezig met productie van culturele en handwerk-producten, die via de Rio Paraná werden vervoerd om elders te verkopen. Een jaar na het opheven van de missieposten in 1767, werd ook deze missiepost verlaten door de Jesuiten. In 1817 werden de meeste missieposten in dit gebied vernield door Luso-Braziliaanse (mix van Portugese en Braziliaanse cultuur) oorlogstroepen.

De ruïnes van deze missiepost horen tot de best bewaarde van de 30 missieposten in deze regio, uit die periode. In 1897 ontdekte men de restanten van de missie, overwoekerd door dichte begroeiing. Pas in 1940 besliste de overheid te starten met onderzoek en restauratie van deze missieposten met hun boeiende verleden.

Net als de andere missieposten bestaat ook deze missie uit een groot plein, waar omheen de kerk, een begraafplaats, huisvesting voor de inheemse bewoners, werkplaatsen en administratieve gebouwen incl. school, een klooster en woningen voor de jezuïeten. De indrukwekkende kerk werd gebouwd in rode zandsteen, had een lengte van 74 meter en een breedte van 24 meter.

Al onmiddellijk bij onze aankomst in het dorpje San Ignacio merken we dat dit een zeer toeristische plaats is. Parkeren langs de dorpsstraten kan enkel mits betaling, een parkeerwacht waakt hierover. Omdat Manga groot is, toont hij waar we mogen parkeren, zonder andere voertuigen te storen. Een eigen parking heeft deze missiepost niet.

Ook hier gaan we eerst een kijkje nemen in het museum. Ditmaal is er geen gids die ons uitleg geeft over wat specifiek is aan deze missiepost. Bij het weinige dat ook in dit museum te zien is, hangen Engelstalige bordjes met een woordje uitleg. Nadat we de maquette hebben bekeken, wandelen we naar de site.

Zoals bij de andere sites bevinden de gebouwen zich omheen het grote centrale plein, het centrum van het leven in de missiepost.
De taken binnen zo’n missiepost werden steeds verdeeld onder de bewoners.
We zien overal de overblijfselen van werkplaatsen, omheen een binnenplein. Deze werden gebruikt door een gedeelte van de mannelijke bewoners voor ambachtelijk werk, ook de bakkerij was daar gevestigd. Andere mannen trokken dagelijks bij zonsopgang naar hun velden. De vrouwen hielden zich vooral bezig met weven, tijdens de oogstperiode hielpen ze op de velden. Kinderen vanaf 7 jaar oud kregen een opleiding, daarnaast hielpen ze bij andere activiteiten in de missiepost.

Op deze site zijn een aantal gebouwen nog zeer herkenbaar, waaronder de kerk en het administratieve gedeelte met de school en de jezuïeten woningen. Details van het beeldhouwwerk op de voorgevel van de kerk en rondom ramen en poorten zijn mooi bewaard gebleven. Dit is dan ook de mooiste en meest bekende van de 4 Argentijnse missieposten die door Unesco werden erkend.

Ook hier is van de originele begraafplaats niets meer over. Men schrijft dat er 4 gangen waren, één voor mannen, één voor vrouwen, één voor kinderen, één voor borelingen.

Toch gaat onze voorkeur nog steeds naar de missiepost Trinidad del Paraná in Paraguay.

Ook hier kan men ’s avonds een lichtshow bijwonen. We twijfelen om hier naartoe te komen. In de buurt kunnen we ditmaal niet overnachten, in het donker rijden we niet graag nog ver in deze bosrijke omgeving, waar vaak wild de weg kruist. Nadat we op Youtube een filmpje van de lichtshow hebben bekeken, is de beslissing vlug genomen. Deze trekt ons niet echt aan. We keren terug naar de missie van Loreto, waar we op de parking zeer rustig kunnen overnachten. Morgenochtend passeren we opnieuw in San Ignacio, om onze was op te halen. Die hebben we deze ochtend afgegeven, op een adres dat we kregen via het toerismekantoor.

OVERNACHTINGEN:
MISIÓN NUESTRA SEÑORA DE LORETO – PARKING
Coördinaten: -27.332619, -55.520454
Gelegen op 171 meter hoogte.
PRIJS: gratis.
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Ruime parking met zowel zonnige als schaduw plaatsen. Zeer rustig.
Toiletten in de site tijdens de openingsuren, nadien zijn er toiletten in het bos naast de site. Zwakke openbare wifi. Drinkbaar water.
Minpunten: /

GEREDEN TRAJECT:
Misión Nuestra Señora de Loreto – San Ignacio – Misión San Ignacio Miní – Misión Nuestra Señora de Loreto, 36 km
Ruta Provincial 216: mooie asfaltweg van missiepost Misión Nuestra Señora de Loreto naar RN12.
RN12: Asfaltweg met veel slijtageplekken. Rustig rijden.
Straten in San Ignacio: Vrij brede straten, hoofdstraten naar de missiepost zijn geasfalteerd. In de rest van de stad soms asfalt, maar vaak ruw geplaveide straten of zandstraten. Veel diepe water geulen aan de kruispunten.

EXCURSIES:
MISIÓN SAN IGNACIO DE MINÍ – RUÏNES OUDE MISSIEPOST

Ruïnes van oude missiepost. Van deze missiepost blijft vrij veel over, interessant om zien. Er zijn ook een aantal poorten waar de zuilen en beelden nog mooi zichtbaar zijn. Ook deze ligt in het groen, maar is meer uitgegraven en beter bewaard dan de 2 vorige.
Hier wordt een lichtshow gegeven op avonden dat het weer het toelaat, deze duurt 1 uur. We gaan daar niet naartoe, op Youtube kijken we een filmpje hierover en het trekt ons niet aan. Mocht het in de ticketprijs zijn inbegrepen, dan waren we misschien wel gegaan. We hebben een zeer mooie en bijzondere herinnering aan de lichtshow in Trinidad del Paraná, Paraguay.
SCORE: 4/5
INKOM:
750 ARS, cash te betalen.
Het inkomticket is geldig voor het bezoek aan 4 missieposten, gedurende 15 dagen.Misión Santa ana, Misión Nuestra Señora de Loreto, Misión San Ignacio Miní, Misión Santa María la Mayor.Lichtshow: 750 ARS, cash te betalen. Duurtijd: 1 u. Enkel op droge avonden.
Persoonlijk vinden we dat de prijs hiervoor te veel is in vergelijking met het dag ticket van dezelfde prijs voor 4 sites en 15 dagen.
PARKING:
In de straten van het dorp. Betaald parkeren: 300 ARS voor 1 dag.
Coördinaten: -27.252173, -55.531239

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Loreto»

Solar de Che (19)

05 Juli 2022 | Zuid Amerika 3 | Argentinië | Laatste Aanpassing 29 Juli 2022

  • Solar de Che
  • Solar de Che
  • Solar de Che, uitzicht op Rio Paraná bij geboorteh
  • Solar de Che, bos aan geboortehuis van Che Guevara
  • Solar de Che, bospad naar geboortehuis van Che Gue

Misión San Ignacio Miní (28)

04 Juli 2022 | Zuid Amerika 3 | Argentinië | Laatste Aanpassing 29 Juli 2022

  • Misión San Ignacio Miní
  • Misión San Ignacio Miní, altaar
  • Misión San Ignacio Miní
  • Misión San Ignacio Miní
  • Misión San Ignacio Miní, in de kerk

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking