Reisverhaal «Misión de Nuestra Señora de Loreto »

Zuid Amerika 3 | Argentinië | 0 Reacties 02 Juli 2022 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2022

2 – 3 juli 2022     

Traject: Misión Santa Ana – Misión de Nuestra Señora de Loreto     

Misión de Nuestra Señora de Loreto     
In 1610 werd Misión de Nuestra Señora de Loreto door de Jezuïeten opgericht. Het was de allereerste van de 30 missieposten die ze in totaal hebben gesticht in het toenmalige Paraguay gedurende de Spaanse koloniale periode. Om de originele Guarani bevolking te onderwijzen, leerden de Jezuïeten eerst hun taal en ontwikkelden een methode om deze te schrijven met gebruik van het Latijnse alfabet. Deze missie werd bekend om zijn drukpers, de eerste die werd gebouwd in Zuid Amerika. Daarop werden boeken geprint in het Spaans en het Latijn, alsook werken in de locale talen, zoals het Guarani en woordenboeken. Tijdens de piekperiode van deze missie, woonden hier 7.500 mensen.

Ook hier wordt de structuur van de site ons toegelicht door een gids, op basis van een maquete in het museum. Eigenlijk stelt dat museum verder niets voor. De drukpers die deze site ooit zo bekend maakte, bestaat niet meer. Ze werd vernield tijdens een brand.

Ook hier wandelen we in een dicht beboste natuur, waartussen we de restanten van de missiepost kunnen zien, voor zover deze zijn opgegraven. Ditmaal is de structuur toch wel ander, misschien omdat het zo’n grote site was, of omdat het de eerste was.

Opmerkelijk zijn de zeer herkenbare toiletten, die werden blootgelegd en overdekt met een afdak ter bescherming. Op eentje heeft men opnieuw een plank met ronde opening gelegd, waarop men kon gaan zitten.

Van de woningen, de werkplaatsen en de kerk is nog maar weinig over, dit gedeelte is amper herkenbaar. Doch helemaal op het einde bevindt zich een kapel, die men vrij goed heeft kunnen recupereren. Ook daarboven werd een afdak geplaatst ter bescherming.

Aan een ander uiteinde zien we enkele graven, doch deze dateren van recentere tijden. Enkele graven zijn wel heel recent. Deze bevinden zich helemaal niet op de locatie waar ooit de begraafplaats was.

Opnieuw een interessant bezoek, elke oude missiepost is verschillend, eveneens de toestand waarin deze is blootgelegd.

OVERNACHTINGEN:
MISIÓN NUESTRA SEÑORA DE LORETO – PARKING
Coördinaten: -27.332619, -55.520454
Gelegen op 171 meter hoogte.
PRIJS: gratis.
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Ruime parking met zowel zonnige als schaduw plaatsen. Zeer rustig.
Toiletten in de site tijdens de openingsuren, nadien zijn er toiletten in het bos naast de site. Zwakke openbare wifi. Drinkbaar water.
Minpunten: /

GEREDEN TRAJECT:
Misión Santa Ana – Misión de Nuestra Señora de Loreto, 11 km
Zijweg van de missiepost naar RN12: stuk asfalt, daarna stenige onverharde weg.
RN12: recent aangelegde asfaltweg in perfecte staat, met vrij brede rijvakken. Zeer rustig rijden.
Ruta Provincial 216: mooie asfaltweg tot bij de missiepost Misión Nuestra Señora de Loreto, in het begin een niet aangeduide moeilijk zichtbare verkeersdrempel.

EXCURSIES:
MISIÓN NUESTRA SEÑORA DE LORETO – RUÏNES OUDE MISSIEPOST
Ruïnes van oude missiepost. Hiervan blijven enkel lage muurtjes over die grotendeels nog onder de aarde en het groen zitten. Deze van de kerk zijn nog vrij hoog, maar in dit geval is de oorspronkelijke vorm en grootte van de kerk niet duidelijk. Onder een afdak bevinden zich toiletten. De kapel is ook door een afdak beschermd, het enige gebouw van deze site dat vrij goed is blootgelegd en waar de vorm nog zichtbaar is. De site bevindt zich midden een dichte groene natuur. De begraafplaats is overwoekerd door hoog onkruid. Helemaal aan het einde van het terrein zien we enkele graven uit recentere tijden, doch deze bevinden zich niet op de locatie van de oude begraafplaats.
Het is nuttig om eerst de maquete van de site te bekijken in het museum en hiervan eventueel een foto mee te nemen, want nergens staan bordjes met aanduidingen.
SCORE: 4/5
INKOM: 750 ARS, cash te betalen.
Het inkomticket is geldig voor het bezoek aan 4 missieposten, gedurende 15 dagen.
Misión Santa ana, Misión Nuestra Señora de Loreto, Misión San Ignacio Miní, Misión Santa María la Mayor.
PARKING:
Voor de ingang.
Coördinaten: -27.332619, -55.520454

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Santa Ana»

Misión de Nuestra Señora de Loreto (15)

02 Juli 2022 | Zuid Amerika 3 | Argentinië | Laatste Aanpassing 29 Juli 2022

  • Misión de Nuestra Señora de Loreto
  • Misión de Nuestra Señora de Loreto, trappen voor d
  • Misión de Nuestra Señora de Loreto, kapel
  • Misión de Nuestra Señora de Loreto, vloer in de ke
  • Misión de Nuestra Señora de Loreto

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking