Nieuwsbrief «Vrolijk kerstfeest, gelukkig nieuw jaar 2019!»

19 December 2018

Print Friendly and PDF

Beste vrienden,

Op 22 november vierde men hier in de USA Thanksgiving, als dank voor de oogst. Na die dag kwamen we al onmiddellijk in de Kerstsfeer terecht, met overal versieringen, lichtjes en muziek. Een leuke compensatie tijdens de korte, donkere winterdagen. Dit maakt ons bewust … 2019 komt nabij!

We wensen jullie een sfeervolle kerst en een veelbelovend Nieuwjaar!
Dat het nieuwe jaar jullie mag verwennen,
met een goede gezondheid, vreugde en geluk,
veel verrassende ontdekkingen en boeiende contacten,
dat alle mooie dromen mogen uitkomen!

Dit is het ideale moment voor reflecties over het voorbije jaar. Dankbaar om alle boeiende ervaringen die weerom ons pad kruisten, de warme momenten met vrienden en familie, de mooie herinneringen en leuke contacten, met mensen die we nooit zullen vergeten.

2018 – Begon voor ons in het zuidoosten van de USA, met onverwachte koude, sneeuw en ijzel in Florida. Nadien werden we verwend door aangenaam warme temperaturen. We doorkruisten het gebergte, kwamen door moerassige merengebieden, zagen ontelbare alligators langs de wegkant, volgden mooie zandkusten en de Mississippi Rivier. Langzaamaan werden we ondergedompeld in de boeiende geschiedenis van dit land, met indianenstammen, over Europese kolonisatie, slavernij en burgeroorlogen. Op terugweg naar het noorden kwamen we langs prachtige plantagewoningen, genoten van de sfeer en muziek in het binnenland. Om te eindigen op onze skilatten!

2018 – Bracht ons een zomer in het noordoosten van Canada. Via een lange weg door desolaat gebied bereikten we Labrador & NewFoundland, met ijsbergen op zee, vissersdorpjes, wilde dieren en hooggebergte. De vele kleine vuurtorentjes vormden een grappige rode draad. In Nova Scotia en Prince Edward Island bezochten we pittoreske plaatsjes, mooie kusten en waren onder de indruk van meters hoge getijde verschillen.

2018 – Is voorlopig onze laatste winter in de USA, waarbij we vooral op grote hoogte reisden. We bezochten de allermooiste natuurgebieden, oude missieposten, ruïnes van klifwoningen en namen een duik in warmwaterbronnen om ons op te warmen. Enkele keren werden we geblokkeerd door sneeuwstormen, doch voor de skipistes was er jammer genoeg niet voldoende. Ondertussen overschreden we met Manga de kaap van 100.000 onvergetelijke kilometers!

2018 – Bezorgde ons opnieuw onvergetelijke momenten met reisvrienden, onderweg en bij hen thuis. We wisselden verhalen en ervaringen uit, er werd samen gekookt en geklust. Steeds boeiend om eventjes te worden betrokken in hun leven en cultuur. Het contact is blijvend!

2019 – Tijd om nieuwe horizonten op te zoeken!
Onze reis doorheen de USA zit er bijna op. We zijn in Texas aangekomen, onze laatste staat. Hier zullen we het wat rustiger aan doen, om ons ondertussen grondig voor te bereiden op het vervolg van onze reis. In februari plannen we Mexico in te reizen. Enkele maanden nadien zal onze camper worden verscheept naar Zuid Amerika.

Plannen kunnen veranderen, details vullen we in op het moment zelf.
Zoals steeds zullen jullie onze avonturen verder kunnen volgen op onze reisblog.

En nog steeds kijken wij uit naar jullie berichten van het thuisfront, of van ergens onderweg, …
alle nieuws is welkom en boeit ons evenzeer als het reizen in verre oorden.

Gelukkig Nieuwjaar !

Geniet van het leven !

Herlinde & Marc
Reisblog: www.herlindemarc.com
E-mail: [email protected]
Print Friendly and PDF

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking